Web Analytics Made Easy - Statcounter

محسن زنگنه گفت: اقتصاد مقاومتی یک حرف نو ، جدید ، راهبردی و کاربردی و متناسب با اکثریت بود اما چون درست تبیین نشد تلقی هایی از آن شکل گرفت که جامعه نخبگانی درست با آن مانوس نشد.

به گزارش گروه سیاسی خبرگزاری برنا، محسن زنگنه، نائب رئیس کمیسیون برنامه و بودجه در همایش حکمرانی مردمی در گفتمان عدالت و جمهوریت که در دانشگاه تهران در حال برگزاری است، گفت: اقتصاد مقاومتی یک حرف نو ، جدید ، راهبردی و کاربردی و متناسب با اکثریت بود اما چون درست تبیین نشد تلقی هایی از آن شکل گرفت که جامعه نخبگانی درست با آن مانوس نشد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اقتصاد مقاومتی که ۲۴ بند داشت متاسفانه به گونه ای تبیین شد که تعریف سطحی از آن در جامعه مطرح شد . حکمرانی مردمی هم اگر درست تبیین نشود در این آسیب مجدد گرفتار می شویم. 

وی گفت: حکمرانی مردمی دو شان دارد یک سلوک مردمی حاکمان است و دیگری حکمرانی بر محوریت مردم است. سلوک مردمی حاکمان یعنی در میان مردم باشند، سازده زیست باشند و از طبقه مردم عادی باشند، نگاه اشرافی به مردم نداشته باشند و در چشم‌مردم افراد قابل اعتماد باشند و مردم آن ها را از جنس خود بدانند‌. این صفت در خود رئیس دولت متجلی است

زنگنه تصریح کرد: در این حوزه در دولت سیزدهم بدون اغراق ارتقای خوبی را شاهد هستیم.بسیاری از مسائل و نکات چالش برانگیز در حکمرانی بر مبنای مردم به دلیل این سلوک مردمی رئیس دولت در مسیر خوبی قرار گرفته است.بین رئیس دولت قبلی و فعلی تفاوت های زیادی است.بسیاری از صبوری های مردم به این علت است که مردم رئیس دولت سیزدهم را مانند خود میدانند.

زنگنه گفت: دولت، در حوزه وزرا هم‌دولت نمره خوبی دارد. کسانی که جزو طبقه اشرافی هستند وقتی کسی مسئول در نظام اسلامی می‌شود از او انتطار دارند. در سلوک مردمی حاکمان به دولت فعلی نمره خوبی می‌دهیم و در این زمینه اختلاف مشهودی دارد. تعریف دوم از حکمرانی مردمی یعتی حکمرانی بر محوریت مردم. در بخش ابتدایی شاید با یک کار کوتاه مدت به توان تبیین کرد ولی در حکمرانی بر مبنای مردم باید در سیاست اقتصاد فرهنگ و امور اجتماعی تفریف کرد و گرنه محل نزاع و چالش خواهد شد‌.این نشانه حکمرانی بر محوریت مردم، اعتماد واقعی بر مردم است. باید بدانیم تلقی ما از مردم چیست، گاهی توده ها برای ما مطرح است گاهی از کلمه مردم اقشار ضعیف و محروم و متوسط مد نطر هستند گاهی تلقی ما از مردم عام هستند گاهی تلقی ما از مردم وکیل و استاد دانشگاه دانشگاه شرکت های خصوصی را هم شامل میشود، مهم است که در تلقی خود از مردم نخبه مردمی را هم‌مد نظر داریم یا خیر؟ مردم یعنی هر آنکس غیر دولت، اعتناد به مردم یعنی اصل ۴۴ قانون اساسی ، چقدر حاضریم مدیریت کشور را به دست مردم بدهیم؟

یک تفکر سوسیالیستی در دهه ۶۰ شکل گرفت و تمدن اقتصاد در چنبره دولت قرار گرفت. میلیارد های امروز کسانی هستند که با یک دمپایی برای خدمت به دولت آمدند و حال سوپر میلیاردر شدند.  چرا باید کمیته امداد میزان تحت پوشش هایش افرایش داشته باشد؟  فکر میکنم شهید بهشتی ترور شد نه به خاطر افکار اسلامی زیرا تفکری داشت مبنی بر اعتقاد بر مردم وحمایت از تولید و کار آفرین همانند اعتقادی که رهبری دارد.

ارز نیمایی مهمترین ضربه را به نظام مراودات ارزی ما وارد کرد. این دولت با شعار حکمرانی مردم ورود کرد و اولین اقدام دولت حذف ارز ۴۲۰۰ تومانی بود که گام خوبی بود.

انصافا دولت در حوزه عدالت اقدامات خوبی برداشته شد،امروز نجابت مردم به دلیلی سلوک رئیس جمهور است، مردم احساس می کنند وزرا شبانه روز در تلاش هستند در حوزه های اجرا ضعف هایی داریم.

در حوزه عدالت باید مراقب باشیم دچار تعریفی جدی از عدالت نشویم. عدالت این نیست که کف حقوق را به سقف برسانیم عدالت این نیست که اگر بازنشسته تلاش کرده در طی سی سال، حقوقش افرایش پیدا نکند.باید بر مبنای عدالت بحث شود.

در راهبرد ها و اهداف و شعار ها دولت نمره خوبی دارد اما در حوزه اجرایی ضعف هایی وجود دارد. که باید برای آن تدبیری اندیشیده شود.

ادامه دارد...

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: اقتصاد مقاومتی کاربردی حکمرانی اقتصاد مقاومتی حکمرانی مردمی حکمرانی مردم سلوک مردمی رئیس دولت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۲۷۷۷۷۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما؛ عباسعلی نوبخت در نشست سراسری - وبیناری ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان؛ به طرح و بررسی رویکرد‌های این معاونت در راستای شیوه‌های نوین حکمرانی و مدیریت مشارکتی و ایفای نقش آگاهانه و مسوولانه مردم بویژه ذی‌نفعان عرصه‌های منابع طبیعی بخصوص مراتع کشور و احاله مدیریت طرح‌های منابع طبیعی به مردم در قالب ظرفیت‌های قانونی موجود پرداخت.     وی به وسعت نزدیک به ۸۳ میلیون هکتاری مراتع کشور و ظرفیت‌های آشکار و نهان آن اشاره و اظهار کرد: باید به طور دقیق مشخص شود که مراتع چه توانمندی‌هایی در زمینه حفظ ذخایر ژنتیکی، تولید علوفه و تولید گوشت قرمز و دیگر اثربخشی‌ها دارند.   نوبخت ادامه داد: با تشکیل و توسعه تعاونی‌های مرتعداری، امر مدیریت و بهره‌برداری مراتع در قالب طرح‌های مرتعداری به ذی‌نفعان حقیقی (دامداران، ساکنان و بومیان) احاله می‌شود و در این صورت است که خود مردم با انجام بذرکاری، اقدامات بیومکانیکی و بخصوص بیولوژیک، شروع به غنی‌سازی و تقویت ظرفیت مراتع می‌کنند.   وی خاطرنشان کرد: دفتر آموزش و ترویج باید با برگزاری کارگاه‌های آموزشی برای مرتعداران و روستاییان فعالیت خود را از جنبه تسهیلگری افزایش دهد، همچنین دفتر روابط عمومی نیز با اطلاع‌رسانی و فرهنگ‌سازی بیشتر در زمینه توانمندسازی جوامع بهره‌بردار و زمینه‌سازی اجرای شیوه‌نامه‌ها نقش‌آفرینی کنند.   رئیس سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری کشور، مدیریت درست عرصه‌های منابع طبیعی را مدیریت از پایین به بالا در هرم مدیریت برشمرد و با تاکید بر اجرای منطقه‌ای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌های منابع طبیعی بخصوص مرتعداری افزود: برای مردمی‌سازی درست، ما ناگزیریم برای شیوه‌نامه‌ها و شرح خدمات طرح‌ها به صورت منطقه‌ای عمل کنیم یعنی این انتظار نیست که مثلا در کل سطوح مرتع کشور به یکباره اجرا شود.   به گفته وی، امسال نیز که سال مشارکت مردم است، اگر در هر استان یک پایلوت ایجاد شود با افزایش ظرفیتی که در مراتع وجود دارد، مرتعداران تبدیل به تسهیلگر خواهند شد، بستر‌های همکاری و مشارکت‌دهی مردم در نظامنامه‌های مردمی‌سازی، لحاظ شده و فقط نیازمند عزمی جدی برای عملیاتی شدن است.   نوبخت با اشاره به عنوان "دستیار مردمی‌سازی" در سازمان منابع طبیعی و آبخیزداری اضافه کرد: برای مردمی‌سازی و راهبری این جلسات، ۵ کارگروه شامل کارگروه‌های آموزش و ترویج، علوم آبخیز، مالی، اطلاع‌رسانی و کارگروه اجرایی باید تشکیل شود.   وی تصریح کرد: برای مشارکت موفق مردم در بهره‌برداری و حفاظت از منابع طبیعی، توجه توأمان به سه مؤلفه طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی ضروری است و یک نگاه همه‌جانبه می‌تواند جوابگوی این مهم باشد چرا که این سه مؤلفه، لازم و ملزوم یکدیگرند و به صورت توأمان می‌توانند موفقیت در مردمی‌سازی منابع طبیعی را تضمین کنند.   بنابر این گزارش، تا انتهای سال ۱۴۰۲ و در راستای مردمی‌سازی طرح‌های منابع طبیعی در سطح کشور، ۲۰ صندوق ملی منابع طبیعی، ۱۲۰ اتحادیه استانی و ۴۲۵ تعاونی فراگیر در ۴۰۰ سامانه عرفی تشکیل شده که حدود ۱۰۰ هزار خانوار بهره‌بردار را تحت پوشش قرار می‌دهند.   گفتنی است؛ چهارمین جلسه سراسری – وبیناری تبیین سیاست‌ها، برنامه‌ها، اقدامات و عملکرد معاونت آبخیزداری، امور مراتع و بیابان با دستور کار ارائه نظامنامه مردمی‌سازی و رویکرد‌های این معاونت درخصوص جلب مشارکت مردمی و جذب سرمایه‌گذاری بخش غیردولتی برگزار شد.

دیگر خبرها

  • بیش از ۷ هزار درخواست مردم استان قم در سامانه سامد ثبت شد
  • راه اندازی مرکز سامانه الکترونیکی ارتباطات مردمی با دولت در قم
  • آغاز به کار میز خدمت وزارت اقتصاد در سفر استانی رئیس جمهور به قم
  • در حکمرانی فضای مجازی دچار ضعف هستیم
  • چگونگی استنباط سنن الهی در نظام حکمرانی
  • ۵۰ نکته از خلاصه گزارش مردمی رئیس‌جمهور به مردم
  • ۵۰ نکته از حلاصه گزارش مردمی رئیس‌جمهور به مردم
  • دهه کرامت، فرصت خوبی برای تبیین ابعاد موج نفرت از جنایت‌های رژیم صهیونیستی است
  • «بسیج سازندگی» الگویی جدید از حکمرانی مردمی و خدمت بی‌منت است
  • مردمی‌سازی منابع طبیعی با توجه به طبیعت، اقتصاد و امور اجتماعی